Quirine Lengkeek nieuwe ngo-vertegenwoordiger CSW

Posted by Hannah Kabelka on January 13, 2021 at 4:20 pmIn de online kick-off bijeenkomst voor de 65e zitting van de VN-Commission on the Status of Women is Quirine Lengkeek geïntroduceerd als nieuwe ngo-vertegenwoordiger. Een eervolle taak in een bijzonder jaar waarin veel van de CSW-activiteiten i.v.m. COVID-19 online zullen plaatsvinden.

Atria vroeg haar naar wat haar rol precies in zal houden, naar de kansen en belemmeringen van online participatie en naar wat ze hoopt te bereiken.

Quirine, kan je ons iets meer over jezelf vertellen en waarom je geïnteresseerd was om ngo-vertegenwoordiger te worden?

Jazeker! Het is natuurlijk een hele eer om die rol dit jaar te mogen vervullen! Ik heb specifiek dit keer gemotiveerd omdat het thema van de CSW goed aansluit bij mijn expertise en interesse. De organisatie waar ik met veel plezier werkzaam ben als advocacy coordinator (lobbyist), CHOICE for Youth and Sexuality, steunde mij hierin.

In het werk bij CHOICE richt ik mij op de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van jongeren en hun betekenisvolle participatie in besluitvorming. De organisatie wordt ook helemaal door jongeren geleid, iedereen is onder de 30 jaar. Naast CHOICE heb ik gewerkt op thema’s rond LHBTI-acceptatie en beleid omtrent sekswerk in Nederland. Via persoonlijke en professionele ervaring heb ik gezien hoe verschillende groepen mensen omgaan met participatie in besluitvorming. En ik denk dat ik daar iets zinnigs over te zeggen heb.

ngo-vertegenwoordiger-quirine-lengkeek

Wat houdt het in om ngo-vertegenwoordiger te zijn?

Als ngo-vertegenwoordiger ben ik onderdeel van de Nederlandse delegatie, dus de mensen van de overheid die met allerlei andere landen de onderhandelingen voeren op de Verenigde Naties over één document wat tijdens de CSW besproken wordt. Ngo-medewerkers of individuele activisten kunnen normaal gesproken niet bij die onderhandelingen aanwezig zijn. Ik vorm via deze positie de ‘brug’ tussen het maatschappelijk middenveld en de overheid.

(…)

Lees hier het volledige interview met Quirine door Atria.

Share this:

Related posts