Uitnodiging voor side-events CSW65

Posted by Hannah Kabelka on February 16, 2021 at 3:14 pmIn de CSW worden de afspraken bewaakt die gemaakt zijn in Beijing in 1995 tijdens de 4e Wereld Vrouwenconferentie. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Beijing Platform for Action.

Nederlandse inzet voor CSW65
Het maatschappelijk middenveld – waaronder de Nederlandse Vrouwen Raad heeft 5 aanbevelingen met concrete uitwerkingen voor de ‘agreed conclusions’.
Meer informatie: NL’se inzet voor CSW65

Gender Equality/Equity in Healthcare

Op dinsdag 16 maart organiseert het ministerie van OCW in samenwerking met VN Vrouwenvertegenwoordiger 2021, prof dr. Angela Maas een (online) side-event tijdens CSW65 over gendergelijkheid in de gezondheidszorg.  Wat is het belang hiervan? Welke lessen laat de pandemie zien? En meer over het rapport van Lancet Women’s Commission on CV health. Sprekers onder meer: Minister van OCW (Emancipatiezaken) en prof dr. Angela Maas, cardioloog/hoogleraar en VN Vrouwenvertegenwoordiger 2021.

Download meer informatie over het programma en de uitnodiging.

Praktische informatie 
Datum: 16 maart
Tijd: 08.00 am – 09.00 am (New York), 13:00 – 14:00 (Central European)
Locatie: Online via videoconference
Aanmelden met naam, organisatie en emailadres naar secretariaat.DE@minocw.nl

Sexwork an individual choice? Challenging feminist, liberal views.

Side-event CSW65 – vrijdag 19 maart 2021

De Nederlandse Vrouwen Raad en Soa Aids Nederland organiseren samen het side-event: Is sekswerk een individuele keuze? Doe mee!

Binnenkort start de 65e editie van de Commission on the Status of Women (CSW) van de Verenigde Naties, van 15 t/m 26 maart 2021. Vanwege de Coronaregels is het een virtuele editie met als voordeel dat nu iedereen vanachter zijn laptop kan deelnemen aan de side events mits zij/hij zich vooraf (gratis) registreert als advocate.

Titel:  Sexwork an individual choice? Challenging feminist, liberal views.
Wat? Real live stories on the impact of 3 policy models, both by scientists and sexworkers.
Short video’s from practitioners in different countries & models, and Q&A.

Moderator: Sylvia Borren (o.a. vm. directeur Greenpeace Nederland)
Datum/tijd: Vrijdag 19 maart, 10.30-12.00 uur;
Deelnemers: Max 100 (aanmelden vooraf is verplicht)
Download de uitnodiging 

Hoe registreer je als advocate?
1. Klik op deze link en je belandt op een pagina van eventbrite waar je allereerst je ticket voor de online CSW (gratis) regelt.
2. Daarna blijf je op deze pagina en klikt rechts bovenin op de groene knop ‘registeren’. Daar vul je naam, email e.a. gegevens in. Na registratie ontvang je via de mail updates over de side events.

Share this:

Related posts