De Universiteit van Amsterdam is op zoek naar onderzoeksdeelnemers

Posted by Hannah Kabelka on April 9, 2021 at 9:27 am



De Universiteit van Amsterdam voert onderzoek uit naar unieke socialisatie processen in lesbische moeder – en homoseksuele vadergezinnen. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen in het onderzoek? Lees dan verder!

We weten inmiddels uit allerlei internationale en Nederlandse studies dat het met de kinderen in “same-sex parenting” gezinnen even goed gaat als ze vergeleken worden met kinderen die opgroeien in traditionele moeder-vader gezinnen (zie onder andere: www.nllfs.org). Dat is goed nieuws!

Waar we nog weinig over weten is hoe ouders hun kinderen voorbereiden op de heteronormatieve samenleving en/of op eventuele negatieve (of minder enthousiaste) reacties over het feit dat zij twee moeders of twee vaders hebben. Ook weten we weinig over of ouders het een issue vinden om hun kinderen expliciet te informeren hoe zij ter wereld zijn gekomen. Bijvoorbeeld doordat er gebruik is gemaakt van geassisteerde reproductieve technieken, zoals spermadonatie of draagmoederschap.
Het kan zijn dat sommige ouders dit alles helemaal niet belangrijk vinden, maar andere vinden dit misschien wel weer belangrijk. Om te kijken hoe ouders met bovenstaande aspecten omgaan en wat dit voor hen en hun kinderen betekent, starten wij dit onderzoek. Daarbij willen we ook kijken of ouders binnen een gezin hierover al dan niet hetzelfde denken. Daarom willen we ons in dit onderzoek alleen richten op twee oudergezinnen.
Het onderzoek zal eruit bestaan dat u en uw partner (onafhankelijke van elkaar) een online vragenlijst invullen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 30 à 40 minuten van uw tijd vragen.
Neem hier deel aan het onderzoek.
Share this:

Related posts