Expertmeeting VN-Vrouwenverdrag en Vrouwelijke Vluchtelingen

Posted by Share-Net NL on May 30, 2016 at 3:03 pmDatum: 16 jun 2016 –
Tijd: 14:00 – 16:30
Plaats: Movisie: Catharijnesingel 47, 3511 GC Utrecht.

Netwerk VN Vrouwenverdrag

Donderdag 16 juni aanstaande organiseert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag eenexpertmeeting over verdragsverplichtingen aangaande vrouwelijke vluchtelingen.

Het comité van het VN-Vrouwenverdrag formuleerde aanbevelingen over genderspecifiek vluchtelingenbeleid in General Recommendation nr. 32 (GR 32). Op de bijeenkomst wordt gediscussieerd over de implicaties hiervan voor het Nederlandse beleid. Organisaties en experts die zich met dit thema bezighouden zijn van harte uitgenodigd. Met name vluchtelingenorganisaties zijn van harte welkom!

Leontine Bijleveld (voorzitter Netwerk VN-Vrouwenverdrag) zal de bijeenkomst leiden en Anne-Floor Dekker (senior beleidsmedewerker gender, peace and security bij WO=MEN) en Shamsa Said (adviseur en trainer bij SONPPCAN – Somali Network for Prevention and Protection against Child Abuse and Neglect) zullen de ervaringen uit de praktijk belichten. Hierna is ruimte voor discussie.

De bijeenkomst zal van 14.00-16.30 uur in Utrecht plaatsvinden, waarna er kan worden nagepraat met een hapje en een drankje.

Deelname is kosteloos. Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld, graag vóór zondag 5 juni 2016, bij het secretariaat van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag schaduwrapportage@gmail.com.

Ter voorbereiding zal een Nederlandstalige samenvatting van GR32 aan de deelnemers worden toegezonden.

Voor meer informatie:
Expertbijeenkomst VN-Vrouwenverdrag en Vrouwelijke Vluchtelingen

Share this: