Save-The-Date Bijeenkomst Zero Tolerance Day

Posted by Kimberley Meijers on January 11, 2018 at 9:42 amJaarlijks wordt op 6 februari wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV). In Nederland organiseert Platform 6/2 op dinsdag 6 februari 2018 de Zero Tolerance Day (ZTD). Het thema van dit jaar is ‘Building Bridges: tussen Voorkomen en Vervolgen’.

Tijdens de ZTD is er aandacht voor de juridische aanpak van VGV in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Zo presenteert dr. Annemarie Middelburg de resultaten van haar onderzoek naar de aanpak van VGV in verschillende Afrikaanse landen. Ze heeft de afgelopen jaren tientallen mensen geïnterviewd, waaronder parlementsleden, politieagenten, rechters, advocaten, medewerkers van gevangenissen, religieuze leiders en besneden vrouwen die zich inzetten om VGV te voorkomen.

Daarnaast is er specifiek aandacht voor de aanpak van VGV in Nederland, waarbij geïnteresseerden en betrokkenen die zich inzetten voor de aanpak van VGV, zoals hulpverleners, zelforganisaties, sleutelpersonen, ngo’s, onderzoekers en bestuurders van harte zijn uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen omtrent het voorkomen en vervolgen van VGV.

Programma 6 februari 2018

Het programma start om 13.30 uur (inloop met soep en broodjes vanaf 12.30 uur) met afsluitend om 16.30 uur een borrel. Op uitnodiging van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch vindt de ZTD 2018 plaats bij Perron-3 (Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen). Dit theater is gelegen naast Station Rosmalen. Indien u met de auto komt, kunt u hier gratis parkeren. Medio januari verschijnt de definitieve uitnodiging en het programma met nadere informatie. U kunt zich nu al aanmelden via dit formulier.

Platform 6/2

Platform 6/2 is een samenwerkingsverband tussen Amref Flying Doctors, Defence for Children, Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN), Pharos expertisecentrum gezondheidsverschillen en Plan Nederland. Dit jaar wordt de ZTD ondersteund door GGD Hart voor Brabant.

Meer informatie

Voor meer informatie over aanmelding of andere praktische zaken kunt u contact opnemen met Defence for Children (info@defenceforchildren.nl).

Datum: 6 FEBRUARI 2018

Lokatie: Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen

Share this: